Community Blood Center Lab Relocation

The relocation of the donor and viral testing laboratories for the Community Blood Center of Kansas City focuses on quality of space, measured in terms of functionality and employee wellbeing. The space utilizes natural lighting within the conceptual premise of “Walk in the Light,” allowing employees to experience the health benefits of daylight.

The layout creates an open lab environment, allowing for visual control of lab activities and a connectivity of processes and workflow among employees. As part of the design concept, natural lighting and a view were of utmost importance as well as utilizing renewable and energy efficient products and systems. The facility uses high-tech, state-of-the-art testing equipment, reducing waste and ensuring safety of the supply.