Grossman Studio

The painting studio, located in the artist’s rear yard in Old West Lawrence echoes the character of other utilitarian structures that have existed historically in the neighborhood. Selected for their durability, aesthetic simplicity, and compatibility with the surroundings, construction materials include a stucco finish, metal windows and doors, metal roofing, and ipe wood lattice work. The 667 sf building carefully preserves a large 50 year old oak tree and introduces large amounts of natural light to the 1.5 story high painting space from high window openings on the north wall. The space includes a modest lofted office space with storage areas below.

Working intimately with the client, Sabatini Architects integrated her needs and desires with economical and structural considerations creating a functional and beautiful work space which addresses building in a historically significant neighborhood with sensitivity, and provides an energy-efficient, environmentally sustainable structure that will support her work for years to come.